Soap & Bath - Szappan és Fürdő

Anna Manufaktúra

Anna Manufaktúra

Írd a költéseidet!

2018. január 08. - Anna Manufaktúra A.K.

Írd a költéseidet!

Ezt a tanácsot érdemes megfogadnod, ha kezdő szappanos vagy kézműves vagy. Nagyon jó lesz visszanézni, hogy hogyan indultál, miket vettél az elején és hogy mennyibe kerültek a dolgok. De amellett, hogy érdekes vissza tekinteni a kezdetekre, praktikus okai is vannak.

  1. Segít a készlet-gazdálkodásban, hiszen látod, hogy mit, milyen sűrűn kell vásárolni, cserélni.
  2. Amikor meg akarsz válni egy-két dologtól, nem kell a papírok között kutakodnod, hogy mennyi is volt a vételár.
  3. Egy sima Excel tábla nagy segítségedre lehet az összesítésekben. Sose volt még ennél egyszerűbb összeadni például. De csinálhatsz diagramokat is, amivel még jobban átlátható a költés.
    import-spreadsheets-excel-670x335.jpg

Nekem eddig papíron volt vezetve, de nemrég azáltal az Excelre. Hogy őszinte legyek, először sokkot kaptam. Nem is gondolnád, hogy mennyi pénzt el lehet szórni, ha nem figyel oda az ember. Ráadásul ebben az esetben még be is csaphatod magad, hogy ez meg az még kell a vállalkozásba. (Jó, ha vállalkozasod van, akkor persze sok mindent el tudsz számolni, meg annak értéke is lesz. Most maradjunk a ‘hobbiból csinálom, talán vállalkozás lesz belőle’ szinten. )

Ha szem előtt van az az összeg, amit már kiadtál erre-arra, az kellő visszahúzó erő lesz, hogy jobban megfontold a következő vásárlásod célját. Törekedj arra, hogy hasznos ÉS szükséges dolgokba fektesd a pénzed és az energiád!

anna_manufaktura.jpg

Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor like-olj és kövess minden platformon, hogy ne maradj le semmiről.
//Facebook//YouTube//Instagram//Honlap//

A bejegyzés trackback címe:

https://annamanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr1513551111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása